Als gevolg van de lock-down waren de afgelopen maanden alle plaatselijke- en regionale archieven gesloten. Nu in Nederland weer steeds meer publieke instellingen worden heropend, betekent dit dat onze vooronderzoekers deze archieven ook weer kunnen bezoeken. Met een vooronderzoek explosieven stelt T&A vast of er in het onderzoeksgebied sprake is van een verhoogd risico op de aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven  uit de Tweede Wereldoorlog,

T&A heeft net een Gemeentebreed Vooronderzoek Explosieven (CE) voor de gemeente Zwijndrecht afgerond, waarbij het gehele beheergebied van de gemeente is onderzocht of het verdacht is op explosieven. Er is veel gebeurd in Zwijndrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat kwam voornamelijk door de spoor-en verkeersbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht, die voor de Duisters een belangrijke doorgang was richting Rotterdam en Den Haag. Vanaf het beging van de oorlog in mei 1940 is dan ook flink om deze brug gevochten.  

T&A is momenteel bezig met een mooi explosieven duikproject in Zeeland. De eerste explosieven, zoals deze 7.2 inch verschoten brisantgranaat, zijn al aangetroffen. Explosieven opsporing gaat, met gepaste maatregelen, gewoon door. Veilig werken we aan een veiligere omgeving en tevreden opdrachtgevers!