Het Goffertpark ligt behoorlijk overhoop want de gemeente Nijmegen laat een flink deel van het park afgraven op zoek naar achtergebleven munitie. Tegelijkertijd wordt archeologisch onderzoek gedaan. Er is een kleine kans dat er overblijfselen uit de Romeinse tijd liggen. Tot januari blijven behalve de archeologen de bedrijven Van Heteren, T&A Survey en Bombs Away actief in het Goffertpark.

Duits luchtafweergeschut

De archeologische dienst van de gemeente Nijmegen is betrokken bij de werkzaamheden. Tijdens de bezetting hadden de Duitsers in het park luchtafweergeschut geplaatst. Nadat de geallieerde troepen de stad overnamen in september 1944 werden op de Duitse stellingen Britse kanonnen geplaatst. Ook was er een Brits kampement. De archeologen speuren naar gebruiksvoorwerpen uit die periode.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn de grote explosieven wel weggehaald. Wat nu wordt aangetroffen aan munitie zijn vooral kogel- en granaathulsen.

Eerder al Romeinse vondsten

De kans dat er misschien ook Romeinse voorwerpen worden aangetroffen, baseert de archeologische dienst op vondsten in de jaren 30. Bij de aanleg van het Goffertpark zijn indertijd bij graafwerkzaamheden Romeinse resten naar boven gehaald. Het kan zijn dat er in die omgeving Romeinse nederzettingen of grafvelden waren, meldt een woordvoerder van de gemeente. Ook hebben we vlakbij de Goffert, bij de gemeentewerf en brandweerkazerne op de Nieuwe Dukenburgseweg  in 1979 en 1980 een Romeins grafveld en een stuk nederzetting gevonden.

Groene verlichting

Tot januari blijven behalve de archeologen de bedrijven Van Heteren, T&A Survey en Bombs Away actief in het Goffertpark. Het terrein is afgezet er is is bewaking. Als het donker is wordt het verlicht met groene lampen. Die vragen minder energie en verstoren minder het planten- en dierenleven.