De behoefte aan onafhankelijkheid op het gebied van energie is door de huidige crisis groter dan ooit. Om dit doel te bereiken moeten we natuurlijk kijken naar nieuwe, duurzamere energiebronnen zoals wind, zon en aardwarmte. Maar om dit probleem snel op te lossen, loont het ook om met een frisse blik naar onze traditionele energiebronnen en hun nog ongebruikte mogelijkheden te kijken. Door oude datasets van de Nederlandse offshore opnieuw te bewerken met de nieuwste technologie, kan T&A Survey op zeer korte termijn rapporten leveren waarmee het offshore olie- en gaspotentieel in kaart gebracht wordt.
Winningspotentieel
De Nederlandse offshore is sinds de jaren ’60 uitvoerig onderzocht. Hoewel het gebied al goed in kaart is gebracht, worden er nog steeds nieuwe ontdekkingen gedaan. Uit een regionaal onderzoek van EBN (2014) blijkt, dat de Krijtsteen formatie in de Noord-Nederlandse offshore in potentie olie- en gasvelden bevat.
Oude datasets opnieuw verwerken
Met het opnieuw bewerken van oude 2D-seismische datasets, biedt T&A Survey een interessant alternatief voor dure 3D seismische data. Nieuwe opwerkingsalgoritmen verbeteren de kwaliteit van de (relatief oude) gegevens aanzienlijk. Naast deze dataset bieden we een seismische interpretatie van het Krijtgesteentereservoir en log-interpretaties.
T&A's onderzoek naar de Noordzee Krijtlaag omvat:
- Gedetailleerd rapport van regionale leads, prospects en areaal
- Gebied met herverwerkte 2D-seismische dataset van 250-300 lijnen
- Kenmerken van meer dan 30 niet-geboorde leads
- 2D interpretatie van het reservoir
- Kaarten van het bovenste reservoir, inclusief prospect-polygonen
- Petrel project, inclusief alle putten in het studiegebied
- Geologische achtergrond van het de Krijtlaag
- Log interpretaties van de Krijt-formatie en Landen-formatie
- Analyse van koolwaterstof voorkomens in alle putten in het studiegebied